Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بانکی گفت: دریافت مالیات از سپرده‌های بانکی اشخاص حقیقی، موجب خلق نقدینگی، افزایش تورم و خروج سرمایه از بخش‌های مولد می‌شود.

سیزدهم خرداد خبری در فضای مجازی مبنی بر اینکه دولت قصد دارد از سپرده بانکی اشخاص حقیقی ۱۰ درصد مالیات دریافت کند، منتشر شد که روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی، پس از گذشت یک روز، آن را تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان امور مالیاتی کشور هم در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: منشأ شایعات در خصوص اخذ مالیات از سود سپرده اشخاص حقیقی، یکی از احکام پیشنهادی در پیش‌نویس لایحه موسوم به «مالیات مجموع درآمد» است که هم‌اکنون در مراحل اولیه کارشناسی قرار دارد که سازمان امور مالیاتی نیز مخالف این پیشنهاد است.

طبق بند یک تبصره یک لایحه «مالیات مجموع درآمد»، همه یا اکثر پایه‌های درآمدی شخص در طول یک سال، پس از کسرمعافیت‌ها و هزینه‌های قابل قبول، مشمول یک مالیات تصاعدی بر مجموع درآمد می‌شود که سود سپرده و سود سهام، مشمول این نوع مالیات خواهند بود.

  دریافت مالیات از سپرده‌ بانکی اشخاص حقیقی، سرمایه‌ها را به بخش غیرمولد می‌برد

آقای علی نظافتیان دبیر کمیسیون حقوقی بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: مشمول مالیات شدن سپرده‌های بانکی اشخاص حقیقی باعث خروج منابع از بانک‌ها و کاهش پرداخت تسهیلات می‌شود؛ زیرا، مردم سرمایه‌های خود را به بازار‌هایی مانند طلا، سکه و ارز که معاف از مالیات هستند، می‌برند.

به گفته او، تصویب شدن این طرح تورم را به بازار‌های دیگر می‌کشاند، عوارض اقتصادی نامطلوبی را ایجاد خواهد کرد و در نهایت رشد تورم و نقدینگی در کشور را تشدید خواهد کرد.

:

گذشت بیش از ۵ سال از آخرین تغییر نرخ سود سپرده‌های بانکی

آقای یوسف کاووسی کارشناس مسائل بانکی گفت: سودی که اکنون به سپرده‌های خرد بانکی تعلق می‌گیرد، نصف تورم را هم پوشش نمی‌دهد. یکی از دلایل اصلی تورم و خلق نقدینگی، این است که ایران با گذشت بیش از ۵ سال، نرخ سود سپرده‌های خود را تغییر نداده است در حالی که بسیاری از کشورهای دیگر، از این ابزار برای مهار تورم استفاده می‌کنند.

او می‌گوید: دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی و سهام، باعث خروج سرمایه از کشور می‌شود و اقتصاد را از بین می‌برد؛ قانون‌های زیادی در کشور تصویب می‌شوند که هیچ نگاه کارشناسی به این آن‌ها وجود ندارد. وزارت اقتصاد این موضوع را تکذیب کرد، اما دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی با جدیت در مجلس دنبال می‌شود!

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه به نقطه در اردیبهشت به ۳۹.۳ درصد رسیده که نشان می‌دهد از کف ۳۴.۷ درصدی خود در اسفند پارسال، فاصله گرفته و روند افزایشی داشته است.

طرح مالیاتی جدید شامل سپرده‌های بانکی اشخاص حقیقی نمی‌شود

آقای جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: طرح مالیاتی جدید که در قانون بودجه ۱۴۰۱ هم تصویب شده، مربوط به اشخاص حقوقی است؛ زیرا، بسیاری از شرکت‌ها و مجموعه‌های حقوقی، منابع خود را سپرده کرده و در زمینه‌های مختلف مربوط به تولید سرمایه‌گذاری نمی‌کنند، اما به سپرده‌های اشخاص حقیقی هیچگونه مالیاتی تعلق نخواهد گرفت.

به گفته او، شمولیت سپرده‌های بانکی اشخاص و شرکت‌های حقوقی، می‌تواند منجر به کاهش تورم و نقدینگی شود؛ به نحوی که این سرمایه‌ها به سمت اشتغال و درآمد می‌روند و در نهایت منجر به افزایش تولید خواهند شد.

براساس تبصره ۶ قانون بودجه امسال، سپرده‌های بانکی اشخاص و برخی از شرکت‌های حقوقی مشمول مالیات می‌شوند، اما طبق قانون جدید مالیاتی برگرفته از قانون بودجه ۱۴۰۱، سپرده‌های بانکی برخی از اشخاص حقوقی مانند صندوق توسعه ملی و شرکت‌های بیمه‌ای، به دلیل اینکه لازم است نقدینگی خود را برای جبران خسارت‌ها حفظ کنند، معاف از مالیات خواهند بود.

همچنین بر اساس بند دوم ماده ۱۴۵ قانون مالیات‌های مستقیم، سود سپرده بانکی اشخاص حقیقی از پرداخت مالیات معاف است.

گزارش از سارا فضلی 

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سپرده های بانکی اشخاص حقیقی دریافت مالیات سود سپرده شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۱۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین اقدام برای افزایش سهمیه حج و سود سپرده‌های حج و عمره

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت درباره آخرین وضعیت سهمیه حج ایران و ابهام‌های مربوط به سود سپرده عمره و حج توضیحاتی داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب در آستانه آغاز سفر حج ۱۴۰۳، در بازدید از ایسنا و در گفت‌وگو با خبرنگاران این رسانه، به برخی ابهام‌ها و پرسش‌ها درباره سهمیه حج ایران، که در مطابقت با  جمعیت ساکن در کشور نیست و همچنین سود سپرده‌های عمره و حج که بحث‌برانگیز شده است، پاسخ داد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در گفت‌وگو با ایسنا درباره پیگیری‌های صورت گرفته برای افزایش سهمیه حج ایران با توجه به انتظار حدود ۹۰۰ هزار نفر در نوبت حج تمتع که با سهمیه موجود اعزام آنها بیش از ۱۰ سال زمان خواهد برد، اظهار کرد: عربستان از زمانی که تصمیم گرفت به کشورها سهمیه حج اختصاص دهد، مقرراتی را وضع کرد تا به نسبت یک‌هزارم جمعیت مسلمان هر کشور، سهمیه حج اختصاص دهد. برای ایران و حدود ۸۵ میلیون نفر جمعیت، ۸۵ هزار نفر سهمیه حج برای ایران تعیین شده و به تازگی آماری از سازمان ملل ارائه شده است که جمعیت ایران حدود ۸۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اعلام شده است. این موضوع را به اطلاع کشور میزبان رسانده و مطالبه شده است که سهمیه حج ایران متناسب با این آمار جمعیتی، افزایش یابد که آنها هم قول بررسی داده‌اند.

نواب اضافه کرد: کشورهای زیادی هستند که به میزان سهمیۀ حجِ اختصاص‌یافته به آنها نمی‌توانند زائر به حج اعزام کنند، مثلا یکی از کشورهای شرق آسیا که عمدۀ جمعیت آن غیرمسلمان است برای ۱۰ درصد جمعیت مسلمان آن، سهمیه حج تعیین شده و این درحالی است که فقط ۶۰ درصد از این سهمیه را برای حج تکمیل کرده‌اند. تعدادی از کشورهای دیگر هم هستند که شرایط مشابه دارند، اما مسئله آن است که این کشورها مازاد سهمیه حج‌شان را به کشورهای دیگر نمی‌دهند. از طرفی، کشورهای دیگری هم هستند که سهمیه‌شان را کامل استفاده می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه ایران به عربستان درخواست داده است تا سهمیه حج را افزایش دهد، گفت: افزایش سهمیه به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع تعامل کشورها و هدیه دادن دولت میزبان (عربستان). زمانی بود که این کشور هرسال به میزان ۵ هزار نفر سهمیۀ اضافه به ایران اختصاص می‌داد، و زمانی که ایران در حج سال ۱۳۹۵ شرکت نکرد، این سهمیه را بین کشورهای دیگر تقسیم کردند. شنیده‌ام که در حج امسال به برخی کشورها ۱۰ هزار نفر سهمیه اضافه داده‌اند، ما هم درخواست داشته و داریم، ولی هنوز اقدام نشده است.

او با اشاره به ضرورت اختصاص سهمیه‌ای ویژۀ ایرانیان مقیم خارج از کشور، اظهار کرد: در بین ایرانی‌هایی که به هر دلیلی در خارج از کشور زندگی می‌کنند، افراد مستطیعی هستند که مایلند به حج مشرف شوند، اما کشور محل مهاجرت آنها، سهمیۀ ویژه حج تمتع ندارد و از طرفی هم، نمی‌توانند از سهمیه حج داخل ایران استفاده کنند. برای همین از وزیر حج عربستان درخواست شده همانطور که به یک‌هزارم جمعیت هر کشور سهمیه حج درنظر گرفته است، یک‌صد هزارم جمعیت مسلمان آن کشور را نیز به عنوان «سهمیه حج افراد هجرت‌کرده‌ها» درنظر گیرد، یعنی اگر سهمیه خالص زائران ایران ۸۵ هزار نفر است، یک‌صد هزارم جمعیت کشور ۸۵۰ نفر می‌شود که اگر هر سال این سهمیه به ایرانیان خارج از کشور اختصاص یابد، جمع زیادی از آنها می‌توانند به ایران سفر کنند و با گذرنامه ایرانی به حج بروند، این شیوه بهتری نسبت به روشی است که عربستان در پیش گرفته و رغبت مسلمانان را برای حج کاهش داده است. ما پیگیر این سهمیه هستیم و امیدواریم نتیجه‌بخش باشد، به‌ویژه آنکه وزیر حج عربستان موافقت اولیه را با این درخواست اعلام کرده است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بیان کرد: این شرایط فقط مختص ایران نیست؛ سه چهار میلیون نفر از جمعیت کشور لبنان در پنج قاره پراکنده هستند و یا در کشور ما تعداد زیادی افغانستانی هستند که مایلند به حج بروند و به سازمان حج و زیارت در ایران مراجعه و اعلام کرده‌اند که مستطیع هستند، ولی نمی‌توانند از ایران به حج بروند و راه دیگری هم ندارند، ‌ مگر اینکه به افغانستان برگردند.

نواب در ادامه گفت‌وگو با ایسنا درباره اقدام برای مناسب‌سازی سود سپرده‌های حج و عمره با توجه به اظهارنظرهای نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت در گذشته درباره مناسب‌سازی سود این سپرده‌ها، گفت: بانک اعلام کرده است همان سودی را به سپرده‌های حج و عمره می‌دهد که به دیگر سپرده‌ها پرداخت می‌کند. علاوه‌بر این، یک سند به ناظم متقاضی حج و عمره ثبت شده است که ارزش افزوده فوق‌العاده‌ای دارد؛ فیش های حج و عمره قیمت‌های مختلفی دارد. با این تفسیر اگر دو برادر بودند که یکی سپرده‌گذاری معمول بانک را انجام داده بود و دیگری برای حج سپرده‌گذاری کرده بود، آنکه سپرده‌گذاری حج کرده است، آورده بیشتری دارد، اما اگر ارزش این سپرده را با سرمایه‌گذاری در بازار مقایسه کنیم، طبیعتا این سود و ارزش افزوده اندک است و ما نباید کسی که برای انجام فرمان خداوند ثبت نام برای حج کرده با کار دیگری مقایسه کنیم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اضافه کرد: صحبتی شده است تا برای افزایش سود و یا درآمد سپرده‌های حج و عمره راهکاری پیدا شود. پیگیر هستند تا راهکاری پیدا کنند.

وی ادامه داد: ما سعی می‌کنیم از آن مقداری که به عنوان هزینه حج محسوب می‌شود دقیق مراقبت شود و در هنگام انجام برنامه‌های حج، اگر افزوده‌ای حاصل شد به زائر برگردانده شود، با همین رویکرد از هزینه حج ۱۴۰۲ میانگین هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به هر زائر برگشت داده می‌شود، که به خاطر صرفه‌جویی‌های انجام شده است.

نواب گفت: در حج ۱۴۰۲ تعداد خادمان زائران کاهش یافت و به جمعیت زائران افزوده شد و متعاقب آن از هزینه این سفر کاسته شد. سال گذشته نسبت به حج ۱۳۹۸ (پیش از کرونا) ۵ کاروان بیشتر به زائران اختصاص داده شد و با لاغر کردن بخش خدمات‌دهی حج امسال نسبت به حج ۹۸، هفت کاروان زائر بیشتر اعزام می‌شود. دلیل این لاغرسازی‌ها آن است افرادی که برای حج ثبت‌نام کرده‌اند، مدت زمان طولانی در انتظار بوده‌اند، از سویی، سن این منتظران بالا رفته است و باید زودتر مشرف شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این افراد بازنده بزرگ بورس هستند
  • لایحه‌ مالیاتی دولت برای سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید
  • سود سپرده‌ های حج و عمره زیاد می شوند ؟
  • آخرین اقدام برای افزایش سهمیه حج و سود سپرده‌های حج و عمره
  • دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است
  • خرید و فروش طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟
  • افشای واریز ۷۰۰ میلیونی به حساب بانکی دخترِ کوچولو آقای خبرنگار! +تصویر
  • فروش میلیاردی دو کد در خوساز
  • نمایشگاه ابراهیم حقیقی به اعتماد رسید/ رهایی شورانگیز خط‌ فارسی
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد