Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- مدیرکل تحلیل فرایندهای سازمان امور مالیاتی گفت: در صورت تصویب مالیات بر سپرده های بانکی اشخاص حقوقی در قانون بودجه ۱۴۰۱، این پایه مالیاتی صرفا به حقوقی ها اختصاص خواهد یافت.

 بر اساس بند «ض» تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱، دولت خواستار دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی اشخاص حقوقی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که در هنگام بررسی این لایحه در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس، شرکت‌های بیمه بازرگانی، صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی ساختمانی، صندوق بیمه کشاورزی، صندوق‌های بازنشستگی، صندوق تأمین خسارت‌های بدنی، صندوق توسعه ملی و صندوق نوآوری و شکوفایی از این حکم مستثنی شده و سود سپرده‌های بانکی آنها از مالیات معاف شد.

داوود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی نیز در سفر هفته گذشته به استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران از اجرای پایه مالیاتی مذکور برای اولین بار در کشور در صورت تصویب در مجلس خبر داده بود.

هر چند که پیش از این نیز بارها کارشناسان اقتصادی خواهان اخذ مالیات از سود سپرده‌های بانکی برای انتقال نقدینگی از بخش سپرده گذاری به سمت بخش تولید شده بودند.

از دیگر انتقاداتی که کارشناسان اقتصادی به معافیت مالیاتی سود سپرده‌های بانکی اشخاص حقیقی وارد می‌دانند، احتمال تغییر نام این سپرده‌ها در بانک‌ها از اشخاص حقوقی به حقیقی خصوصاً برای شرکت‌های غیر دولتی که نیازی به حسابرسی سپرده‌های بانکی آنها از سوی سازمان حسابرسی ندارند، ذکر می‌شود.

مدیرکل تحلیل فرآیندهای سازمان مالیاتی: از سود سپرده‌های بانکی اشخاص حقیقی مالیات گرفته نمی‌شود

جهانگیر رحیمی مدیرکل تحلیل فرایندهای سازمان امور مالیاتی در گفت و گو با خبرنگار مهر، درباره مالیات بر سپرده‌های بانکی اشخاص حقوقی اظهار کرد: بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۱ مالیات به سپرده‌های بانکی شرکت‌ها و اشخاص حقوقی تعلق می‌گیرد که پیش نویس این موضوع در لایحه آمده است.

وی افزود: این پایه مالیاتی هنوز به قانون تبدیل نشده و برای ابلاغ آن باید مراحل تصویب قانونی را طی کند تا به قانون تبدیل شود.

به گفته مدیرکل تحلیل فرایند امور مالیاتی، این پایه مالیاتی در کمیسیون تلفیق با اندکی تغییرات تصویب شد و تعدادی از شرکت‌ها از پرداخت این پایه مالیاتی معاف شدند.

رحیمی یادآور شد: در قانون بودجه سال آینده در صورت تصویب در مجلس پایه مالیاتی سپرده‌های بانکی اشخاص حقوقی کف رقمی ندارد و به طور کلی آمده است.

وی خاطرنشان کرد: قرار نیست از سپرده بانکی اشخاص حقیقی مالیات گرفته شود و صرفاً به اشخاص حقوقی تعلق می‌گیرد.

 

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سپرده های بانکی اشخاص حقوقی سود سپرده های بانکی پایه مالیاتی مدیرکل تحلیل امور مالیاتی بودجه ۱۴۰۱ شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۰۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم شهرداری‌های سمنان از مالیات برارزش افزوده چقدر است؟

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان سهم شهرداری‌های این استان از محل وصول مالیات بر ارزش افزوده را اعلام کرد. - اخبار استانها -

علی حسین پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان اظهار داشت: اتفاقی که در سال گذشته در اداره کل امور مالیاتی استان سمنان در کنار در واقع رسالت اصلی آن که همان وصول درآمد مالیاتی است، افتاد؛ وصول عوارض ارزش افزوده بود.

وی افزود: در بحث توزیع درآمدهای ناشی از عوارض ارزش افزوده، شاهد رشد خیلی خوبی بودیم. به گونه‌ای که در سال گذشته معادل یک هزار و 368 میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و اداره کل امور عشایر استان سمنان توزیع شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان با بیان اینکه مبلغ عوارض ارزش افزوده توزیع شده در استان سمنان در سال 1401، معادل 878 میلیارد تومان بوده است عنوان کرد: این آمار نشان‌دهنده افزایش 50 درصدی درآمد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و اداره‌کل امور عشایر استان سمنان از محل توزیع عوارض ارزش افزوده است.

به گفته حسین‌پور، در سال 1400 نیز مبلغ عوارض توزیع شده در استان سمنان، 288 میلیارد تومان بود که در سال بعد به میزان سه برابر افزایش یافت.

وی با تأکید بر اینکه که این درآمدها باید صرف توسعه، عمران و آبادانی شهرها و روستاهای استان سمنان شود عنوان کرد: گزارش‌های شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان سمنان، حاکی از بهره‌برداری از پروژه‌های بسیار ارزشمندی در سراسر استان پهناور سمنان است.

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان تصریح کرد: در بحث تحقق درآمدهای مالیاتی در استان سمنان به نسبت سهمیه‌ای که در جداول پیوست بودجه برای این استان پیش‌بینی شده بود، هم برای عملکرد 1401 هم سال 1402 محقق شده است.

انتهای پیام/363/.

دیگر خبرها

  • سهم شهرداری‌های سمنان از مالیات برارزش افزوده چقدر است؟
  • چرا طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» جنجالی شد؟
  • تسهیلات جدید مالیاتی برای طلافروشان
  • لایحه‌ مالیاتی دولت برای سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید
  • رشد ۳۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در فروردین ۱۴۰۳
  • ۵ مزیت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی برای اصناف
  • شناسایی ۳۰ هزار خانه خالی در شهرهای جدید
  • خرید و فروش طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟
  • دولت در فروردین ۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات گرفت
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی